Tiina

Tiinan matka

Se oli vuosi 2011, kun matka itseeni ja kehoni viesteihin oli alkanut. Löysin tuolloin tunnevyöhyketerapiakoulutuksen (ent. moderni- ja psykologinen vyöhyketerapia) Helsingistä, Kairon Instituutin, joka tarjosi minulle paljon vastauksia kysymyksiini; kuka minä olen, mitä haluan elämältäni, mitä nämä oudot kehon kipuilut ovat. Lähdin sille neljän vuoden matkalle vain itseni vuoksi, ja se oli paras palvelus mitä olen itselleni koskaan pystynyt tekemään.

Koulutukseen kuului vyöhyketerapiaopintojen lisäksi 8 koululääketieen peruskurssia, ensiapukurssi, sekä ravintotieteen kurssi. Reissasin Lapista Helsinkiin joka kolmas kuukausi ja tein paljon harjoitushoitoja kurssien välissä. Samalla tein opintojen ohella matkaa itseeni ja omiin tunne-elämän traumoihin ottamalla itse tiheästi TVT-hoitoja ja prosessoimalla vaikeita asioita oman terapeuttini tuella. Tuloksena tästä 4 vuoden matkasta löysin suuren osan itsestäni, oman identiteettini siinä hetkessä ja oman tahtoni. Kyvyn sanoa EI ja KYLLÄ.

Pidän itseni kunnossa erilaisilla luontaishoidoilla (tunnevyöhyketerapia, homeopatia, akupunktio, auyerveda, jäsenkorjaus ym.), laadukkaalla ravinnolla, kevyellä arjen liikunnalla sekä huolehtimalla riittävästä levosta ja tekemällä selkeän eron työn ja vapaa-ajan välille.  Elämä on koko ajan ylä- ja alamäkiä ja tasapaino on pyrittävä koko ajan pitämään itsensä huoltamisella ja läsnäololla. Jokainen vuosi tuo uudet haasteet sieluni perukoilta prosessoitavaksi elämänkaariajattelun myötä, ja olen vain luottavainen, että selviän päivä päivältä jokaisesta vastaantulevasta haasteesta. On itsekin käytävä välillä pohjalla, jotta sieltä voi nousta taas vahvempana ylös. Minulle mindfulness merkitsee oman itsensä tuntemista, oman kehon ja tunteiden kanssa hetkessä elämistä ja ymmärryksen kautta niiden purkamista.

Lokakuussa 2014 avasin hoitohuoneeni, kun olin valmistunut diplomi MVT-terapeutiksi. (moderni vyöhyketerapia) ja sillä tiellä ollaan. Marraskuussa 2015 valmistuin lopulta diplomi (TVT) Tunnevyöhyketerapeutiksi. Vuonna 2017 aloitin uuden polun Tunnetaideterapian (TTT) parissa, mikä tuo vielä syvemmän otteen tunteisiin ja alitajuisiin viesteihin värien ja muotojen kautta. Näin neljän lapsen äitinä, myös vauvat ja lapset ovat erittäin lähellä sydäntäni. 

Tiedän, että en ole itsekään koskaan valmis. Mutta elämä voi itsensä ja oman identiteetin löytymisen myötä muuttua helpommaksi ja löytää ilon ja elämäni tarkoituksen hippusia päivä päivältä enemmän.

Otan ilolla vastaan kaikki, jotka haluavat muutoksen omaan elämäänsä missä muodossa tahansa. Olen valmis kulkemaan vierelläsi, tukien ja ymmärtäen.

Terveisin, Tiina

Olen 40-vuotias, entinen etelän tyttö, jonka sydämen Lappi ja sen ihmiset ovat vieneet jo yli 15 vuotta sitten.
Olen 40-vuotias, entinen etelän tyttö, jonka sydämen Lappi ja sen ihmiset ovat vieneet jo yli 15 vuotta sitten.
KOULUTUS
  • Dipl. vyöhyketerapeutti 2014 (Kairon Insituutti)
  • Dipl. tunnevyöhyketerapeutti 2015 (Kairon Instituutti)
  • Vauvahieronnan ammattilainen 2018 (Vauvahieronta.fi)
  • Peruskoululääketieteen perusteet 2014 (Kairon Instituutti)

OPISKELU

  • Tunnetaideterapiaopiskelija alkanut 2017 (Kairon Instituutti)
  • Opettajaopinnot vyöhyketerapiaan alkaneet 2016 (Kairon Instituutti)

.

.

.

.

.

Koskaan ei ole liian myöhäistä muuttaa elämäänsä.

Eikä varsinkaan nyt.