Vauvahieronta

ILMOITTAUDU NYT VAUVASI KANSSA MATKAAN! 30.8.2018 alkaa 3 kerran vauvahierontakurssi vanhemmille! Vuosien kokemuksella kehitetty, lämminhenkinen kurssi, joka on saanut osallistujilta loistavaa palautetta. Lisäksi kurssin aikana ja sen jälkeen sinulla on laaja asiantuntijatiimi auttamassa monissa erilaisissa vauva-ajan pulmissa. 

Vauvahieronta

Vauva voi tulla vyöhyketerapiaan jo muutaman viikon ikäisenä ja sitä suositellaan kaikille vastasyntyneille. Vauvan kehoon voi jäädä synnytyksestä jännitystiloja, jotka vaikuttavat häneen esim. itkuisuutena, ilmavaivoina, jäykkyytenä tai syömisongelmina. Koliikki on yleinen ongelma, jonka selkeää syytä ei ole löydetty. Vauvan koliikkihoidossa tärkeää on rentouttaminen ja niskan avaaminen, josta koko ruuansulatusta hermottava vagushermo lähtee. Vauvan asento kohdussa voi vaikuttaa lihasjännityksiin ja lisäksi syntymän jälkeen, kun vauva itkee paljon, jännittyvät hänen lihaksensa, erityisesti pallea- ja vatsalihakset. Lihasjännitys aiheuttaa kipuja, huonoa oloa ja levotonta unta. Rentoutunut lapsi nukkuu hyvin ja hieronta tutkitusti laukaisee jännityksiä. Vyöhykehieronta vahvistaa myös aineenvaihduntaa ja ruuansulatusta. 

Apua mm:

 • koliikki (tuntematon syy itkuisuudelle)
 • itkuisuus
 • refluksivaivat (runsas pulauttelu tai nieleskely)
 • allergiat
 • ihottumat
 • vatsavaivat
 • ummetus
 • lyhyt unirytmi
 • kehon jännitykset, virheasennot ja jäykkyydet
 • korvatulehdukset
 • ärsytysyskä
 • astma, kurkunpääntulehdus. 

Suositeltavaa sarjahoidot 3-5kertaa 2-7 päivän välein.

Voit kysyä myös kotikäyntejä! Keskustan alueella ilmaiseksi, kauempana asuessasi voit pyytää tarjouksen.

Hoitohuoneelle on helppo kävellä rattailla/vaunuilla, mutta haasteellista saada niitä sisätiloihin. Ne voi turvallisesti jättää pihalle oven eteen ja kantaa vauvan sisälle. Autolla tullessasi, voit jättää auton talon päätyihin parkkiin, jos vapaita paikkoja löytyy. Muutoin parkkeeraus uimahallin pihalle, Nuortenkadun varteen tai koskikadun varteen, näistä kävelymatkaa tulee 50-200m. 


Tässä alla kopioitu teksti vauvahieronta.fi sivujen blogista, jossa kerrotaan hienosti mitä vauvahieronnassa oikeastaan tapahtuu:

"Kun vauva tulee vyöhyketerapiaan, ei tarvita sen kummempia valmisteluja. Jos vauva on hereillä, hänet on hyvä syöttää noin tuntia ennen hoitoa, mutta myös hoidon aikana tai sen jälkeen voi syöttää, jos nälkä iskee, sillä hoito tehdään aina vauvan ehdoilla. Hoidon aluksi vyöhyketerapeutti haastattelee vanhemman ja selvittää minkälaisia oireita vauvalla on, miten imetys/ruokailut sujuvat, äidin ravitsemuksesta, maitohapoista, miten synnytys meni ja oliko raskausajassa jotain huomioitavaa. Haastattelun ja vauvan käsittelyn avulla hoitaja lähtee selvittämään mistä ongelmat voisi johtua ja miten niitä lähdetään hoitamaan. Yleisiä oireita, joiden vuoksi vastaanotolle saavutaan ovat itkuisuus, vatsavaivat, nieleskely/pulauttelu, jäykkyys, hermostuneisuus ja ummetus.

Vauvan hoito aloitetaan yleensä päästä tai jaloista, oireista riippuen. Hoito tehdään vauvan tahtiin eli välillä voidaan hoitaa sylissä, välillä hoitopöydällä, välillä rauhoitellaan jos on kovin itkuista. Hoito on lempeää painelua ja hierontaa. Hoidossa käydään läpi koko keho päästä varpaisiin ja kiinnitetään erityisesti huomiota niskan alueeseen. Onko se jumissa, pitääkö vauva päätään mieluummin toiseen suuntaan, missä asennossa kädet ovat. Niska vaikuttaa suuresti kehoomme. Jos siellä on jumeja (kuten vauvoilla yleensä saattaa synnytyksestä johtuen olla), ne vaikuttavat kiertäjähermoon, joka hermottaa koko ruoansulatuksemme. Kun niskaa rentoutetaan, hermotus toimii paremmin ja vaikuttaa positiivisesti vauvan yleisvointiin ja oireisiin.

Hoidossa hoidetaan myös vyöhyketerapiapisteitä eli heijasteita. Hoito kestää 25-40 minuuttia.

Hoidon aikana vauva saattaa olla levoton, itkeä/kiljua, nauraa kikattaa, nukkua ja rentoutua/rauhoittua. Kun keho alkaa rentoutua, pääsee se toimimaan paremmin. Osalla rentous tuntuu huokauksena, toisilla pääsee itku. Itku on hyvä, sillä silloin keho purkaa paineita ja se helpottaa.

Vyöhyketerapeutti antaa vanhemmille kotihoito-ohjeet ja katsoo seuraavan hoitoajan. Vyöhyketerapeuttinen vauvahieronta tehoaa parhaiten sarjahoitona. Yleisin hoitomäärä on kolme kertaa, joskus tarvitaan enemmän. Hoitojen väli on maksimissaan viikko. Toisilla jo yksi kerta tuo helpotuksen, jos vaiva ei ole iso. Hoidon jälkeen vauva voi olla itkuinen tai levoton, mutta tämä menee yleensä ohi päivässä. Suurin osa vauvoista on hoidon jälkeen väsyneitä ja rentoja ja nukkuvatkin useamman tunnin unet. Jos itkuisuutta ilmenee, se johtuu siitä, kun keho alkaa rentoutua ja esim. ilmaa saattaa lähteä liikkeelle. Hyvät hoitotulokset alkavat näkyä usein jo heti ensimmäisen hoitokerran jälkeen ja pysyväksi ne saadaan muutaman hoidon avulla."  

Kopioitu www.vauvahieronta.fi blogista. 


Vauvan itkuisuutta ei tarvitse jäädä yksin miettimään. Käynnillä saat neuvoja imettävän äidin ruokavalioon ja moneen muuhun mieltäsi askarruttavaan asiaan. Voit käydä tutustumassa vauvahierontaan sivulla www.vauvahieronta.fi
Vauvan itkuisuutta ei tarvitse jäädä yksin miettimään. Käynnillä saat neuvoja imettävän äidin ruokavalioon ja moneen muuhun mieltäsi askarruttavaan asiaan. Voit käydä tutustumassa vauvahierontaan sivulla www.vauvahieronta.fi

VAUVAHIERONTAKURSSI VANHEMMILLE 30.8.2018

Ilmoittaudu vauvasi kanssa matkaan! Yhteistyössä mukana vauvahieronta.fi

Vyöhyketerapeuttisen vauvahieronnan vaikutukset

 • Helpottaa vatsavaivoja
 • Rentouttaa koko kehoa
 • Pidentää unia, parantaa unen laatua ja rytmejä
 • Vahvistaa immuunipuolustusta
 • Lisää vauvan tyytyväisyyttä

Hinta: 99 € (sis. alv 24 %) Hintaan sisältyy kolme tapaamista, teetarjoilu, hyvät kirjalliset hierontaohjeet sekä TUKI KURSSIN AIKANA JA SEN JÄLKEEN! Kurssilaisena saat liittyä suljettuun ryhmään, josta löydät runsaasti materiaalia vauvan hyvinvointiin liittyen sekä saat tukea mieltäsi askarruttaviin asioihin myös myöhemmin.

Kurssille osallistutaan yhdessä vauvan kanssa ja sen aikana lapsi saa kolme ohjattua koko kehon vyöhyketerapeuttista hierontaa. Kurssi kokoontuu kolme kertaa, ja yksi kerta kestää aina n. 1,5 tuntia.

TO 30.8. klo 10:00-11:30

TO 6.9. klo 10:00-11:30

TO 13.9. klo 10:00-11:30

PAIKKA: Hoitohuone Kehotunneterapia Oivallus, Pohjolankatu 27 Rovaniemi

Sitova ilmoittautuminen 27.8.2018 mennessä. Ryhmään otetaan 5-10 vauvaa.

Käy lukemassa myös lisää sivustolta www.vauvahieronta.fi